Een veilig Dordrecht voor iedereen


Navigeren door Veiligheid: Het In Kaart Brengen van Onveilige Plekken in Dordrecht

Dordrecht, een prachtige stad doordrenkt van geschiedenis en karakter, heeft net als elke andere stad plekken die ons een ongemakkelijk gevoel geven – plekken waar we ons niet helemaal op ons gemak voelen, vooral als we alleen zijn, zowel overdag als ’s nachts.

Het in kaart brengen van deze onveilige plekken is een belangrijke stap in de richting van het creëren van een veiligere en meer inclusieve omgeving voor alle bewoners.

Of het nu gaat om slecht verlichte steegjes, afgelegen parken of verlaten straten, onveilige plekken kunnen een schaduw werpen over ons gevoel van welzijn en vrijheid. We willen in kaart brengen waarom mensen zich onveilig voelen op bepaalde locaties en wat er gedaan kan worden om deze zorgen aan te pakken.

Deze aanpasingen kunnen niet alleen resulteren in fysieke verbeteringen, zoals betere verlichting en verbeterde infrastructuur, maar kunnen ook bijdragen aan een verhoogd gevoel van gemeenschapsbetrokkenheid en wederzijdse zorg. Door onveilige plekken aan te pakken, tonen we als gemeenschap dat we toegewijd zijn aan het creëren van een omgeving waarin iedereen zich vrij en veilig kan bewegen, ongeacht hun geslacht, leeftijd of achtergrond.

Kom naar de Dordrecht Pride op 2 september en geef bij onze kraam jouw suggestie aan op een plattegrond van Dordrecht met de reden waarom of stuur een mail naar vrouwenkunnenalles@gmail.com met daarin je naam, de onveilige plek en de reden waarom dit geen fijne plek is om te komen overdag of ’s nachts.

Samen maken wij Dordrecht een veilige stad.