Lezing ‘juf op reis naar Parijs’ door Frieda van Essen

Promo Elise’s Parijs.

Op woensdagavond 1 mei geeft Frieda van Essen een lezing over de reis van ‘juf Elise van Calcar” naar Parijs in 1858. Om 19:30 – 21:30 kun je in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht luisteren naar de schrijfster van het boek.

De feministe en pedagoge Elise van Calcar (1822-1904) was pleitbezorgster voor vernieuwing van het toenmalig bewaaronderwijs en introduceerde Fröbels gedachtegoed in Nederland. Hoe kwam Elise van Calcar in aanraking met het werk van Fröbel?

In 1858 maakte zij een reis naar Parijs en leerde van twee Duitse Fröbel- kleuteronderwijsexperts over het werk van deze pedagoog. In een reisverslag beschreef ze haar ervaringen, waardoor we heel veel te weten komen over Elise’s leerzame, maar tegelijkertijd ook vermakelijke verblijf in Parijs.

Meer informatie en ticketverkoop via onderstaande link.

https://www.onderwijsmuseum.nl/activiteit/lezing-juf-op-reis-naar-parijs-door-frieda-van-essen?fbclid=IwAR1lfMvBrd_MgCLdgvOBhQpcvglPBb7_cYXGPteQs253iHl1Uax0cWVLBmo

Geef een reactie