13 november 2019: “Meet and Greet” met de schrijfster van het boek ‘Marjanneke, stoer wijf’.

Schrijfster Anneliese Vonk-van der Zande

In 1884 bereikt de Industriële Revolutie Nederland. Vele arbeiders op het platteland zoeken hun heil in de grote steden. Zo ook Joost en Marjanneke de Kleijn. Samen met hun drie kinderen verhuizen ze vanuit het Brabantse Schaijk naar het verre Dordrecht, het beloofde land. Hier wacht hen echter een hard leven waar ze moeten knokken om te overleven en waar ze met meer dan twintig personen in één huis wonen. Lukt het Marjanneke haar gezin te beschermen tegen de roodvonkepidemie? Kan Joost, ondanks de snerpende kou en een lege huishoudbeurs, de kachel brandende houden? En hoe houd je je staande als ze je ernstig zieke dochter uit huis halen? Dapper en kordaat gaan Marjanneke en Joost dit alles te lijf. Op de momenten dat verdriet en spanning het gezin teisteren, staan familie en buren voor hen klaar. Net zoals de Rooms Katholieke kerk. Maar is die hulp op tijd zodat hun oerkracht weer terugkomt?

Op 13 november, van 16.30 tot 17.30 uur is er een ‘Meet and Greet’ bij Boekhandel Vos & Van der Leer, Visstraat 25 in Dordrecht. Hier is ook het boek te koop .

Schrijfster Anneliese Vonk; 2019 is het jaar van ‘De Dochters van Dordrecht’. Marjanneke staat voor mij model voor al die vrouwen die toentertijd huis en haard achter zich lieten. Om samen met man en kinderen, in die grote onbekende stad, een nieuwe toekomst op te bouwen.”

Geef een reactie