Dochters van Dordrecht Festival 8 maart 2020

Het aantal aanmeldingen is geweldig, we gaan het Festival van start met een volle kapel! Buiten een groot aantal belangstellenden hebben zich al zo’n 30 dochters en/of familie van dochters aangemeld.

Het programma zal gepresenteerd worden door Dordtse alleskunner Jennifer Evenhuis. Bekend van haar hilarische acts, reclamerollen en KunstminLive.

Saskia Lensink heeft de eer het Festival in te luidden met de presentatie van haar boek “Dochters van Dordrecht”. Met daarin bekende en onbekende vrouwen die in hun tijd voortvarend bezig waren en de weg hebben vrijgemaakt voor andere vrouwen.

Uitgeverij Liverse is ook aanwezig, na de presentatie kan het boek ter plekke worden aangeschaft.

Om het leven van Maria, keizerin van Dordrecht, in beeld te brengen gaat Muziektheater Hollands Diep een prachtig optreden uitvoeren. In juli brengen zij een volksopera over haar leven ten gehore. Meer informatie www.muziektheaterhollandsdiep.nl

Om het leven van Maria, keizerin van Dordrecht, in beeld te brengen gaat Muziektheater Hollands Diep een prachtig optreden uitvoeren. In juli brengen zij een volksopera over haar leven ten gehore. Meer informatie www.muziektheaterhollandsdiep.nl

Vrouwen kunnen Alles heeft in samenwerking met RTV Dordrecht een documentaire laten maken over het leven van de Dordtse vrouw door de jaren heen. Een middag op pad met verschillende Dochters van Dordrecht heeft geleid tot een mooi overzicht dat we op 8 maart graag willen delen. De documentaire is ’s avonds ook nog te zien op RTV Dordrecht.

In samenwerking met het Dordrechts Museum is een oproep gedaan aan Dordtse kunstenaars om een ontwerp te maken die past binnen het Dochters van Dordrecht Project. Tijdens het Festival wordt bekend gemaakt wie heeft gewonnen en onthullen we het kunstwerk.

We stellen aan het einde van ons festival de aanwezige dochters en/of familie van dochters aan iedereen voor.

Waarna we ons festival gaan eindigen met een gezellig samenzijn.

Geef een reactie