We zijn weer druk met organiseren voor 8 maart 2023! Hier alvast de afsluiter van de dag…

Het eerste evenement waar we mee naar buiten gaan is tevens de laatste op 8 maart. We sluiten sinds jaren Internationale Vrouwendag af met een vrouwenfilm en een drankje bij The Movies in Dordrecht. Samen met Jongerenwerk R-Newt en Geert van The Movies is er dit jaar gekozen voor She Said. Een film over #MeToo en Hollywood.

Dit filmdrama neemt ons mee naar het doorbraakmoment van de #MeToo-beweging. Megan Twohey en Jodi Kantor zijn de twee journalisten van de New York Times, die in 2017 een serie artikelen schreven over het systematische seksueel wangedrag in Hollywood. Het betekende de val van Hollywood-tycoon Harvey Weinstein en veel andere filmsterren. In 2019 schreven ze een boek She Said over al het werk dat nodig was om deze spraakmakende publicaties voor elkaar te krijgen.

Dit is de verfilming van dit boek. Het toont de vastberadenheid waarmee de Twohey (Carey Mulligan) en Kantor (Zoe Kazan) zich in hun onderzoek naar seksueel misbruik in de filmindustrie vastbeten. Er waren al jaren geruchten, maar die werden stelselmatig de kop in gedrukt door de machtige lobby van filmproducenten. Ze spoorden deze geruchten weer op en probeerden vervolgens de getroffen vrouwen te bewegen om hun verhaal publiek te maken. Hoe ze dat vertrouwen wisten te winnen en hoe ze bestand bleven tegen de dreigingen en persoonlijke aanvallen vanuit de daderskringen, is de rode draad van deze film. Als publiek kennen we de uitkomst al, maar regisseur Maria Schrader toont een spannend drama over de weg er naar toe. De decennialange stilte over seksueel misbruik in Hollywood werd doorbroken en in de Westerse wereld zijn de omgangsvormen voorgoed veranderd.

Natuurlijk wordt de film vooraf gegaan door een inleiding van Geert ter Steeg van The Movies.

Kom gezellig Internationale Vrouwendag afsluiten met de film, koop meteen je kaartje via onderstaande link!

/https://webshop.themoviesdordrecht.nl/themoviesdordrecht/nl/flow_configs/tmd/steps/start/show/818335

Geef een reactie