SUPERTROTSE ACHTERKLEINDOCHTER BIJ ONTHULLING LENIE DICKEPAD.

Veel belangstellenden en familieleden waren op deze woensdagmiddag 8 maart van Internationale Vrouwendag gekomen voor de officiële onthulling van het Lenie Dickepad. Ondanks de koude en winterse neerslag. Zelfs Vajèn, achterkleindochter van Lenie Dicke, was gekomen om het mee te maken. En Freek Dicke zorgde voor prachtige gitaarmuziek.

Igle Weidenaar van Essenhof opende in ‘zijn’ Aula de bijeenkomst. Essenhof maakte het ook mogelijk dat deze bijeenkomst plaats kon vinden. 

Jacqueline van den Bergh van Dochters van Dordrecht en Vrouwen Kunnen Alles vond het heel bijzonder dat er zovelen in deze winterse omstandigheden toch waren gekomen. Ze heet Valjèn (achterkleindochter) speciaal welkom. Valjèn zit op de Vrije School en had een keer een spreekbeurt gehouden over haar werkstuk over de familie Dicke in Dordrecht en dan speciaal over Lenie. Zij wist dit zo enthousiast en aansprekend te verwoorden, dat zij een prachtige beoordeling van de school heeft gekregen. Zij is beretrots op Lenie. 

Ook was er een oud bewoner van de omgeving van de Prinsenstraat aanwezig die het huis van de Dickes in de Prinsenstraat heeft zien afbranden. Het huis stond in lichten laaie, en brandde helemaal af. Ook omdat de brandweer pas laat kwam, en men eigenlijk alleen de omliggende panden nat hield. Hij ziet die beelden nog als de dag van gisteren voor zich.

Hans Berrevoets, Dochters en Zonen van Dordrecht, vertelde over het plan om op de plaats van het huis van de familie Dicke in de Prinsenstraat een herdenkingsteken te laten plaatsen. Daar wordt nu actie voor ondernomen.

Wethouder Chris van Benschop vertelde ter plekke – vlak voor de onthulling van het bord Lenie Dickepad – dat zij het buitengewoon mooi vond dat zij op Internationale Vrouwendag deze handeling mocht verrichten. En dat zij dankzij vrouwen als Lenie, die ondanks hun angst, zich inzetten voor een betere samenleving, zij nu hier zo kon staan. Samen met Freek Dicke onthulde zij het bordje.

Freek Dicke, kleindochter Vajèn en wethouder Chris van Benschop Foto’s: Jacqueline van den Bergh

Daarna was het nog gezellig napraten met hapje en drankje.

Geef een reactie