“Together for sisters in Bamenda”

Internationale Dochter van Dordrecht, Veronica Kini, leidster van de Ntankah vrouwen. Zij bezocht in september 2019 Dordrecht, en bracht tijdens haar bezoek de moeilijke omstandigheden waarin veel vrouwen in en rond Bamenda zich bevinden onder de aandacht.

In het Engelstalige deel van Kameroen, waar zusterstad Bamenda zich bevindt, woedt alweer ruim drie jaar een burgeroorlog. Met deze actie wordt geld ingezameld voor noodhulp aan de – in meerderheid vrouwelijke – ontheemden in de bush rond zusterstad Bamenda.
De actie loopt tot 8 maart 2020, Internationale Vrouwendag. Het streven is om met de actie € 2.500,- op te halen. Hiermee kunnen de Ntankah vrouwen, partnerorganisatie in Bamenda, hun zusters in dit oorlogsgebied, voorzien van de middelen die zij het hardste nodig hebben. Zoals voedsel, kookgerei en medicijnen, maar ook voorbehoedsmiddelen om zich te beschermen tegen ongewenste zwangerschappen, evenals hygiënische producten, zoals maandverband.
Tijdens het Festival Dochters van Dordrecht op 8 maart 2020 wordt de uitslag van de ophaalactie bekend gemaakt.

Meer informatie op de site van Stedenband Dordrecht – Bamenda

Geef een reactie