Bep van Houwelingen op 86 jarige leeftijd overleden.

Gemeenteraadsverkiezingen van mei 1982. Bep van Houwlingen PPR deelt affiches uit in de Bloemenbuurt. (Foto Beeldbank RAD)

Bep van Houwelingen zette zich jarenlang in voor de politiek en de natuur. In de Dordtse politiek was ze actief binnen de combinatie PPR/CPN/PSP , de voorloper van Groen Links. Ook was ze gemeenteraadslid voor deze combinatie tussen 1982-1990 en via de landelijke organisatie van PPR-vrouwen zette zij zich jarenlang in voor het samenvoegen van progressieve krachten.

Ze was een van de Dochters van Dordrecht, een project dat vanuit Vrouwen kunnen alles werd georganiseerd. Haar nominatie is te lezen via deze link https://dochtersvandordrecht.nl/?p=4404

Interim Burgemeester Peter van de Velde overhandigd de koninklijke onderscheiding aan Bep van Houwelingen (april 2017, foto Facebook NIVON natuurvrienden)

De natuur had een speciale plek in haar hart, ze wandelde veel in de Biesbosch. Ze was ze 40 jaar huiswacht van o.a. De Kleine Rug. Bep en haar man Piet waren waardevolle leden binnen de NIVON. In 2017 werd ze benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau, ze ontving de onderscheiding naar aanleiding van 30 jaar actief binnen de politiek in Dordrecht en haar inzet voor NIVON binnen de Drechtsteden.

Geef een reactie