Menstruatie armoede onder de aandacht.

Foto: Victor van Breukelen

Inge Stevens (PvdA) en Kitty Kruger (GroenLinksDordrecht) hebben de handen in één geslagen en zetten dit item op de kaart. Er wordt geld ingezameld om een mooi hygiënisch pakketje samen te stellen voor meisjes en vrouwen die onvoldoende geld hebben om maandelijks maandverband of tampon te kopen. Tegelijkertijd praten we met het Dordtse college en met landelijke partijen om te zien of er structureel een oplossing te vinden is. Bijvoorbeeld door gratis verstrekking op scholen of andere openbare gelegenheden als de bibliotheek.
Voor nu hebben we ” Geef het Dordt ” bereid gevonden de inzameling te coördineren.
Een bijdrage kan gestort worden op rekening: Triodos bank, TRIO0338836217 t.n.v. Geef het Dordt onder vermelding: persoonlijke hygiëne.

Geef een reactie