Vrouwen Kunnen Alles reiken voor het eerst de KRACHTVROUW prijs uit.

KRACHTVROUW PRIJS 2023

Vrouwen kunnen Alles reiken voor het eerst een prijs uit voor een krachtvrouw.
Dordrecht, een stad met vele vrouwen, van diverse nationaliteiten en geloven. Een stad waar vrouwen een helpende hand bieden of samen gaan staan om meer voor anderen te kunnen betekenen.
Voor het lopend project Dochters van Dordrecht, zijn inmiddels al meer dan 110 vrouwen aangemeld. Naast deze vernoeming zocht Vrouwen kunnen Alles een manier om elk jaar een vrouw te eren die zich belangeloos zich inzet voor de vrouw in Dordrecht. Dit is de KRACHTVROUW prijs geworden.


KRACHTVROUW 2023
Op de vraag wie de eerste prijs zou moeten ontvangen waren ze al snel uit. Unaniem werd besloten om Mary Ruisch deze eer te geven.
Mary zet zich al jarenlang in voor vrouwen in Dordrecht, maar ook voor vrouwen uit andere landen. Zij strijd voor gelijkwaardigheid, veiligheid en diversiteit. Nog steeds de thema’s van vandaag.
Zo was er eind jaren 70 een vrouwencafe in Dordrecht Brood en Rozen, waar Mary veel activiteiten organiseerde. Activiteiten voor de Vrijheid van de vrouw op het gebied van werk, vrijetijd, sexualiteit.
Op het gebeid van gelijkwaardigheid, en diversiteit.


Jaren was Mary de trekker van Internationale vrouwendag op 8 maart. Zij heeft ervoor gezorgd dat er een bepaalde periode zelfs een emancipatiebeleid was, waarvoor ook een budget beschikbaar was gesteld.
Kortom Mary, die zich overigens nog steeds inzet op allerlei gebied ( voorzitter van Helianthus, adviseur bij de werkgroep Vrouwen Kunnen Alles, coach, supervisor en teambegeleiding, politiek bemoeienissen) is vanaf jongs af aan een KrachtVrouw.
En nu KrachtVrouw 2023
Quote: “Je leeft niet alleen voor jezelf maar hebt verantwoordelijkheid naar anderen”.

Met dank aan Lucky Laser voor het maken van wat wij in ons hoofd hadden.

Geef een reactie