Activiteiten Internationale Vrouwendag 2024

Op onze websitepagina Internationale Vrouwendag 2024 kun je alle activiteiten vinden die we organiseren op 8, 9 en 10 maart 2024.

In het kort:

 • 8 maart, de gebruikelijke Vrouwendagfilm, dit keer XXL, uitgebreid met Ladiesnight, voordracht van onze stadsdichter Swendeline met een gedicht speciaal voor Internationale vrouwendag, de uitreiking van de Krachtvrouw 2024 prijs en als afsluiting DJ Sandra tot in de laaste uurtjes.
 • 9 maart, in Bibliotheek AanZet starten we met Stichting Voorlezen met een inspirerend voorleesfestijn in het thema ‘Duizend Dordtse Dames’ tussen 11 en 13 uur. Vrouwen uit verschillende werelden, families en achtergronden lezen een verhaal, gedicht of fragment voor. Ze vertellen waarom dit verhaal zo speciaal voor hen is.
  Ilse van Donkelaar, directeur van de stichting, verzorgt de lezing ‘Spiegels en ramen, het belang van herkenning en verkenning in boeken’. Jutta Demuynck zorgt op viool voor de muzikale onderbrekingen.
 • Tussen 13 en 15 even tijd voor jezelf! Dat zouden we vaker moeten doen. Zaterdagmiddag is een goed tijdstip om even iets voor jezelf te doen en dat kan in de bibliotheek! Vrouwen kunnen Alles organiseert een workshopmiddag door de hele bieb heen.
  14:00 – 16:00 Schilderen met Astrid van het Bakfietsatelier als een echte Hollandse Meester!
  14:00 – 16:00 Maak de mooiste foto’s!
  14:00 – 16:00 Granny Squares haken
  14:00 – 16:00 EHBO rondom je huis
  14:00 – 15:00 Ladies Battle
  15:00 – 16:00 Sensual Yoga
 • 10 maart sluiten we het weekend af om 13.00 uur met de wandeling langs Dordrechtse vrouwen. De wandeling is gratis maar wel aanmelden via de site van Ontdek Dordrecht.

Geef een reactie