Vrouwen kunnen Alles voor Oekraïne – De kracht van de Internationale Vrouw

Wij, van Vrouwen kunnen Alles, zijn geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne. Ons medeleven gaat uit naar de Oekraïense burgers die moeten vluchten voor hun veiligheid, en zij die achterblijven in angst. Om hen te steunen sluiten wij met ons festival “De kracht van de internationale vrouw” aan bij de actie #hArtforUkraine.

Om 14:00 starten wij, in de Trinitatiskapel, met drie spreeksters die hun moederland hebben verlaten en hier in Dordrecht een nieuw bestaan hebben opgebouwd. Sahar Atta van Bakkerij Samen, vertrok vanuit Afghanistan naar Iran en bouwde daar een nieuw leven op. Vanuit Iran vluchtte zij naar Nederland, waar ze uiteindelijk hier in Dordrecht samen met haar man Bakkerij Samen startte. Sieglien Venloo, de moeder van de Bleijenhoek, vertrok vanuit haar moederland Suriname en Judith Moni – Ateba vanuit Bamenda, stedenstad van Dordrecht. De spreeksters worden afgewisseld door muziek van Patricia Foort.

Na een pauze is het genieten van verschillende artiesten uit Dordrecht, we zijn nog druk bezig met het vaststellen van het programma. Namen worden later bekend gemaakt.

Om het festival dekkend te houden, vragen wij een vrijwillige bijdrage 5 euro. Om deze inkomsten gescheiden te houden van de donaties kun je tickets kopen via ons Stager account. https://vrouwenkunnenalles.stager.nl/web/tickets. Natuurlijk kunt u ook aan Giro 555 doneren, dat is ter plaatse mogelijk via een qr code of bijdrage in een collectebus.

De actie #hArtforUkraine

Om solidariteit te tonen en om medeleven en steun te betuigen aan Oekraïne, dat te maken heeft met grootscheepse vijandelijkheden, organiseert het culturele veld op 4, 5 en 6 maart verschillende activiteiten. De actie #hArtforUkraine is een initiatief van De Taskforce culturele en creatieve sector, Kunsten ’92 is voorzitter en coördinator van de taskforce. Dit is een samenwerkingsverband van ruim 100 branche-, beroeps- en belangenorganisaties. Opgericht direct bij de start van de Coronacrisis in maart 2020, heeft de taskforce als doel om door gezamenlijke analyses, informatie-uitwisseling, voorstellen en afstemming de crisis het hoofd te bieden. 

Ben je niet in de gelegenheid om te komen maar wil je wel doneren, dat kan o.v.v. ‘hArtforUkraine‘ direct over te maken aan Giro 555. Gebruik hiervoor IBAN: NL08 INGB 0000 0005 55, t.n.v. Stichting Samenwerkende Hulporganisaties, Den Haag.

of via onderstaande QR-code.

Geef een reactie